گفتگوی اختصاصی کلبه سرگرمی با
تهیه کننده و موسس استودیو «بیتس»
کیانوش باقری، متولد بیست و هشت تیر هزار و سیصد و هفتاد، مدیر موسس استودیو بیتس یکی از بزرگ ترین استودیوهای مجهز صدا و تصویر خاورمیانه و از تهیه کننده های باسابقه حوزه موسیقی است که یک دهه از فعالیت حرفهای او در این عرصه می گذرد، کیانوش باقری در استودیو بیتس با خواننده های نام آشنایی همچون بابک جهانبخش، رضا بهرام، علیرضا طلیسچی، مسعود صادقلو، ایوان بند و حمید حامی همکاری داشته و از سال نود و پنج وارد شاخه تولید و انتشار آثار موسیقی شده است، این آرتیست همچنین با چهره های مشهور مارکت موسیقی و سینما در پیدا کردن استعداد های جوان و نوجوان در عرصه خوانندگی و بازیگری فعالیت های چشمگیری داشته و سابقه درخشان فعالیت در تمامی زمینه های تبلیغاتی از جمله مشاوره استراتژیک و راهبری کمپین های تبلیغاتی، برگزاری همایش های تخصصی و جشنواره های گوناگون بخشی از موفقیت های این تهیه کننده به شمار می رود، با کیانوش باقری گفتگویی صمیمی داشته ایم که با هم می خوانیم.
چه شد از اینهمه فعالیت هنری موسیقی را انتخاب کرده اید؟
من در یک خانواده هنردوست و هنری متولد شده ام، در دوره نوجوانی و کودکی و به اصرار خانواده و حمایت های آنها به سمت یادگیری سازهای مختلف و موسیقی کشیده شدم ولی در زمان انتخاب رشته تحصیلی هنرستان فنی حرفه ای را انتخاب کردم که در آن مقطع معماری خواندم، از سال نود به نوازندگی ساز درامز علاقه مند شدم که به همین واسطه به استودیوهای زیادی رفتم و همیشه ضعف محیط های استودیویی برای من اذیت کننده بود، در سال نود و پنج تصمیم به ساخت یک استودیو مجهز گرفتم که ساخت و آکوستیک و بازسازی آن یک سال به طول انجامید، در حال حاضر این استودیو در دو طبقه و با مجهزترین تجهیزات روز دنیا و فضایی کاملأ متفاوت بهترین استودیو شخصی خاورمیانه است.
یک موزیک باید چه ویژگی هایی داشته باشد که مردم آن را بپذیرند؟
به نظر من یک موزیک باید از یک ساختار استاندارد برگرفته شده باشد و در عین حال حال و هوای جامعه و مردم را هم در برداشته باشد.
علاقه مندی شما بیشتر چه سبک از موسیقی است؟
من به سبکهای پاپ و تلفیق رپ و پاپ علاقه دارم، البته همیشه سعی می کنم به واسطه شغلم نسبت به سبک های دیگر که مورد علاقه من هم نیست خودم را آپدیت نگه دارم.
مدتی می شود که به عنوان تهیه کننده در مارکت حضور دارید، درباره آن صحبت کنید.
من در فضای موسیقی با اینکه هم نوازنده سازهای مختلف هستم و هم دستی بر تنظیم و آهنگسازی و خلق موزیک دارم ولی تهیه کنندگی در مارکت موسیقی را در جایگاهی خاص و دست نیافتنی نسبت به مابقی زوایای موزیک می دانم، به نظر من یک تهیه کننده باید اول شنونده خوبی باشد و بعد نسبت به شرایط روز جامعه موزیک هیت را تشخیص بدهد و خلق کند، در مراحل بعدی امکانات یک تهیه کننده را باید دارا باشد.
در مورد مسابقه ای که مدتی می شود زیر نظر شما اجرا می شود هم صحبت می کنید؟
بیت شو: من با همکاری تیم خوب استودیو بیتس دو سال می شود که در تدارک تولید یک مسابقه با شرایطی برابر برای شرکت کننده ها بوده ام، آبان ماه هزار و چهارصد و دو موفق شدیم مسابقه ای را در پلتفرم گپ فیلم با هزینه شخصی تولید کنیم که با یاری خدا دی ماه امسال پخش خواهد شد، در این مسابقه دوستان عزیزی من را همراهی کرده اند، داورهای این مسابقه نیما علامه عزیز به عنوان خواننده و آهنگساز / امید زندگانی عزیز به عنوان آکتور و پرفورمنسر/ و من کیانوش باقری به عنوان تهیه کننده و سرمایه گذار بخش قضاوت و داوری مسابقه را بر عهده داشته ایم، این مسابقه صرف این تدارک دیده شده که دوستان مستعد که شرایط دیده شدن را ندارند بتوانند به محیط حرفه ای معرفی بشوند و رقابت کنند، سه نفر به عنوان برنده معرفی و جوایز نقدی و قرارداد پنج ساله با موسسه برای حمایت و برنامه ریزی حرفه ای تا به شهرت رسیدن با آنها بسته خواهد شد، این برنامه تدارک دیده شده که امیدوارم آرتیستی که مستحق دیده شده است با نظر مردم انتخاب شود و با حمایت شما (مردم شریف سرزمینم) ما بتوانیم این مسیر را مداوم ادامه بدهیم و ایونت های مختلف را تهیه و اجرا کنیم.
دوست دارید با کدام خواننده ها همکاری داشته باشید؟
خیلی از خواننده هایی که در مارکت هستند حرفه ای هستند و کارشان را درست انجام می دهند، ولی خواننده هایی ای که من دوست دارم با آنها همکاری داشته باشم جناب آقای علیرضا قربانی در سبک سنتی و در سبک پاپ مدرن علی یاسینی است.
سختی ها و شیرینی های این حرفه چیست؟
در شرایط فعلی اقتصادی و اجتماعی به نظر من آسیب پذیرترین قشر هنر حوزه موسیقی است، این برای من ناراحت کننده است و حمایت درست برای جلو بردن اهداف وجود ندارد که به نظر من هنر یک جامعه ویترین و اصالت و فرهنگ مردم آن است، از شیرینی های این حرفه هم می توانم بگویم زمانی که آرتیستی که استعداد دارد را کشف می کنید، پرورش می دهید و موزیک استاندارد برای آن هنرمند تولید می کنید و به قول گفتنی ثمره زحماتتان را می بینید شیرین ترین لذت در این کار است.
چه المان هایی برای مطرح و برند شدن یک آرتیست مخصوصا یک خواننده موثر می دانید؟
خوانندگی امروزه یک پکیج کامل است، یعنی علاوه بر اینکه یک آرتیست باید ظاهر مناسب و کاریزماتیک داشته باشد، رنگ و جنس صدای خاص و سبک سازی خیلی در موفقیت شخص موثر است.
و مافیا چقدر در موسیقی ما وجود دارد؟
باید بگویم دستهایی به عنوان مافیا وجود دارد و من منکر این نیستم ولی خب اگر آرتیست توانا و خاص باشد و یک تیم قوی پشت آن باشد به راحتی می تواند وارد عرصه رقابت بشود.
در دنیای هنر دوستان صمیمی شما چه کسانی هستند؟
در موسیقی به واسطه موقعیت کاری دوستای زیادی دارم که اگر بخواهم اسم ببرم ممکن است کسی را از قلم بیندازم ولی جواب این سوال را اینگونه توضیح می دهم که دوستانی دارم که از نوازنده های خوب مارکت موسیقی هستند، یا خواننده و بازیگران معروفی هستند که همه برای من با ارزش هستند و به نظر من انسان خوشبخت کسی است که دوستان خوب و موفق در کنارش باشند.
الگویی در زمینه کاری تان داشته اید؟
زیاد به الگوی خاص در این زمینه فکر نکرده ام ولی قطعأ انسان های موفق در هر بیزینس و هر زمینهای صاحب سبک و کارآفرین هستند که امیدارم من هم بتوانم نقش خودم را در این زمینه درست ایفا کنم.
در رابطه با استودیوی شخصی خودتان و فعالیت های آن بیشتر صحبت می کنید؟
چیزی که وجود دارد اینکه شاید در نقاط مختلف این شهر یا کشور استودیوهای زیادی باشند با تنظیم کننده ها و آهنگ سازهای مختلف در هر سبکی ولی موردی که من در استودیو بیتس که به نظر من جزء مجهزترین و کامل ترین استودیو های خاورمیانه است وجود دارد این است که ما از آموزش تا استیج کنار هنرمندان هستیم، مدعی هستیم و انتخاب سبک سازی و کاراکترسازی درست نسبت به سن، جنس صدا و شخصیت فرد اینجا انجام می شود.
خیلی از علاقه مندان هستند که استعداد دارند و برای استعداد خودشان هزینه هم می کنند ولی موفق نمی شوند، به نظر شما دلیل این موضوع چیست؟
ببینید، به نظر من انتخاب یک تیم خوب که هم کاراکترسازی درست برای شما انجام بدهد و هم راه را به خوبی بلد باشند خیلی اهمیت دارد، ما در استودیو بیتس با شرایط خیلی خوب کنار دوستانی که دوست دارند دیده بشوند هستیم.
و به نظر شما یک فرد چه میزان باید هزینه کند که دیده بشود و بتواند وارد مارکت موسیقی بشود؟
البته که این سوال سختی است ولی ما برای اولین بار دراستودیو بیتس با کمک یکی از موسسه های بانکی برای دوستان مستعد که دوست دارند وارد مارکت موسیقی بشوند از صد میلیون تا پانصد میلیون تهسیلات بدون بهره فراهم کرده ایم که می توانند تماس بگیرند و اطلاعات مورد نظر را دریافت کنند.
به نظر شما سن وارد شدن به دنیای حرفه ای برای یک آرتیست چند سالگی است؟
به نظر من صدا از سن هجده سالگی به پختگی و بلوغ می رسد و از سن هجده سالگی تا سی و پنج سالگی زمان این است که وارد مارکت موسیقی شد.
یک رویای دست نیافتنی و یک آرزوی دست یافتنی برای شما چیست؟
یکی از رویاهایی که دارم این است که دختران سرزمینم بتوانند آزادانه خوانندگی و اجرای استیج را تجربه کنند و خواننده هایی که خارج از ایران هستند و مردم با آنها خاطره دارند بتوانند بیایند و برای مردمی که پول خرید بلیط و خارج شدن از ایران را ندارند اجرا بگذارند، البته با شرایط کنونی دست نیافتنی نیست و آرزویی که در همین یکی دو سال محقق می شود این است که نسلی حرفه ای و مستحق دیده شدن را به دنیای حرفه ای اضافه کنم و مردم موسیقی با کیفیت تری را تجربه کنند.
و در پایان یک پیام برای مخاطبان مجله کلبه سرگرمی.
پیامی که برای مخاطب های شما دارم دو دسته است، اول اینکه اگر صاحب فرزندی هستند که مستعد است حمایت کنند و با انتخاب مجموعه ای درست فرزندشان را به سمت مسیر حرفه ای راهنمایی کنند، دوم اینکه هنرمند و آرتیست با حمایت مردم دیده می شود و بدون مردم هیچ وجود خارجی نخواهد داشت، پس از نسل جدید و با استعداد با دست به دست کردن هنر و دنبال کردن فعالیت هایش حمایت کنند و حامی باشد، به امید روزهای خوب و فردایی بهتر.
instagram: beats.studiomusic
instagram: kianooshbagherii
عباسعلی اسکتی
عکس: آرمان عسگری